Monday, May 30, 2011

Nasib Malang Semasa Final Exam ~,~

Wahhh,lama da x update blog...kali ni nk update la jap...tp update kali ni ni pasal kisah yg sgt menyedihkan..huuhuhuhu...
iaitu kisah aku kena demam denggi...wuwuwuwuwu...sdihnyerrr~~




7hb Mei,
 kertas yg 2nd last,aku ok lagi....






8hb Mei, 
Tetibe je pagi tu aku rase sakit kepala sangat,demam...panas satu badan...aku pn xtaw nape...jd,aku smbung tido r..ingat lepas tdo,ok la sikit,tp xjd pape pn..still demam...
Aku suruh Faris tlong blikn ubat...da mkn ubt pn,still x ok gak..
Petang tu,aku bce jap circuit,then tdo..
Malam tu,aku try pakai ais utk ilangkan panas..tuam punye tuam,da habis ais tapi panas still x ilang...
Faris ajak aku g stdy kt bilik stdy,ngan Roger n Syazwan...aku ikut la, sbb aku x stdy pape pn lg..huhuhu...mcm mne la aku nk jwb exam nnti...huhuhuhu...
aku buat bnyk gak example yg ade lam buku latihan...aku buat balik ape yg ade lam buku nota..tambah ngan yang dalam buku teks..
aku rase sejuk sgt,aircond kuat sgt,aku x tahan sbb lupa bwk sweater..jadi aku pn naik la ke bilik..aku mndi jap,harap2,ilang ler panas badan aku ni,tapi rupa-rupanya ilang kejap je..aku slimut tbal,tutup kipas,nk bg bpeluh...tetibe aku tertido,smpai la Faris n da geng balik...

Diorang masuk bilik aku,n diorang kata bilik aku panas,macam sauna..sampaikan tin biskut Ody yg ade lam bilik aku pn jd panas...aiyooooo...demam da truk ni...huhuhu...aku x kesah,lantak r,aku smbung tdo..huhuhuhuhu...

9hb Mei,
Esoknye pn same,demam da kurang sikit tp still panas..
Pagi tu aku stdy jap,ye la,aku x stdy bnyk sgt tuk circuit lg...mmpos la aku nnti kalo xleh jawab..huhuhu..aku ajak syazwan g amik kad ATM bank Islam sbb aku lupa nk g amik ari jumaat lepas..aku ajak dia sebab aku rasa lesu,x larat..kalo x,da lama aku pnjam motor Ody..hmmm...lesu,letih,pucat....
Da selesai amik kad,ingat nk g Pusat Kesihatan,tapi kad pelajar lak x bawak..hmmm...xpe la,nnti la aku g...
jadi,kitorang pn balik kolej..sebelum tu,kitorang g seksyen 2 dlu,Syazwan nk bli nasi..aku xde selera,jd aku bli air limau suam n buah2an..
balik bilik,aku stdy la skit...mmg sikit2 je aku stdy,x larat..lpas tu tido ag...
tgh hari tu diorang g bli nasi ayam kat Seksyen 6..aku pn kirim skali...bila aku makan,aku rase plik lak..ntah nape aku rase mcm nasi ayam tu x sedap...padahal aku slalu mkn,sedap...hmmmm..deria rasa aku da kurang..aku gak suruh diorg tlong blikn ubt,ngan air badak..nk bg kurang panas badan...
ak mnum,xde effect pn..huhuhuhu...
ptg tu,aku kuar mkn ngan Faris...dgr kata,org demam elok minum sup...aku pn order la sup...sup ayam...tp pedas,(wlaupn sblum ni aku suka pedas,aku xtau npe lak aku xleh nk mkn pedas kali ni)..jd,aku bg faris mkn..nasi pn aku x abiskan..huhuhu...
otw balik tu,aku bli buah betik...huhuhu..mkn buah la plak...(aku mmg suka mkn buah)




10hb Mei,
Aku da rase x tahan sgt,aku ajak Roger g Pusat Kesihatan..jmpa dktor..
dktr bg ubat utk orang demam..mcm biase...then dia kata kalo esok demam lg,datang amik darah..
pastu kitorg g seksyen7 jap,bli roti,sbb nk mkn ubt..
balik bilik,aku mkn ubat,stdy ckit...then tdo jap...huhuhu...
tu j kje aku,asyk tdo je..nk wt cne,x larat..huhuhu..


Ptang tu exam circuit analysis II, last paper...mula-mula,aku ase xde pape,sbb aku pakai sweater...lam 1 jam exam start,aku ase menggigil,aku pn xtaw nape,kpala aku blank,xtaw pape,cne nk aku nk jawab ni..hmpir 2 jam aku bpikir,tp x dpt gk jwpn,jd,aku pn menggoreng la sikit2,tp seb baik x hangus..hehehehe...x ckup minyak...

balik dari exam,aku trus tdo,xtaw nk wtpe...
mlm tu Mus n Jimmy ade dtg kt bilik...aku ase xleh nk tdo...xtaw nape...aku g tdo blik Roger,sbb sjuk sikit dr bilik aku yg panas tu..


11hb Mei,
Pagi ni clearance, lam kul 10 cmtu da siap da sume kemas2 n clearence..aku balik rumah Faris,mnumpang umah dia jap..kakak dia dtg amik,Kak Wanda..spt yg dijanjikan,aku kna g Pusat Kesihatan..so,Kak Wanda pn bwk la aku g PK...huhuhuhu...sampai PK,aku g amik darah...result kuar,dktor kate platelet aku kurang..88 (unit aku lupa)..dktor kata orang normal 150 bacaannya...jd,kiranya aku da banyak yg kurang..dktor suh Nurse tu cucuk, masuk air 2 botol..huhuhuhu..
Thanks to Kak Wanda n Faris sbb sabar mnunggu aku di Pusat Kesihatan sampai 2 botol air tu habis..huhuhuhu..












doktor suh datang ag esok,nk amik darah agi..nk check platelet turun ke naik...kalo turun,aku kna tahan kt Hospital Klang..huhuhuhu...aku x mauuuuuuu...huwaaaa.....


12hb Mei,
pagi tu,aku brekfes ngan pisang sebiji n mkn ubat..x de slera nk mkn nasi..
Faris ngan Syazwan anta aku g PK..g amik darah....
Aku punye Nightmare!!!! Platelet aku turun lagi, jd 71 lak bacaannya...huwaaaaaaaaa~~~...aku kna tahan kt Hspital Klang...
dktor isi borang2 tuk pindahkan aku ke Hospital Klang..huhuhuhu...
sblum tu,Nurse msukkn air lagi..kali ni,aku xtaw nape,mase dia cucuk jarum tu,rase sakit sgt,smpai aku mnjerit...darah kuar mgalir kt tmpat cucuk tu..nurse tu cam panik,tp coverline....hahahahahha...
air x sempat abis lagi,Nurse tu ajak naik Van PK,g Hospital Klang..mse tu,Faris ngan Syazwan g mne tah,g mkn kot..sbb ingtkn lmbt lg nk tggu air tu habis..huhuhuhu..


Perjalanan ke Hospital Klang agak la jauh n x selesa,aku baring kt atas troli tu, rase mcm naik roller coaster lak..pusing kanan,pusing kiri..mcm2...abg driver van tu bwk laju sgt...huhuhuhu...menakutkan...


sampai di Hospital Klang,aku dibawa ke unit kecemasan...duk situ jap...nk tggu doktor datang check...aku yg tgh baring kt katil unit kcemasan ni asyk tahan kncing,mnum air bnyk sgt,ye la dktor suh mnum air 100plus 2 botol...kje aku asyk kncing je...mse tu,nurse tgh amik bacan pulse aku,da lme da abis,tp x buang2 gak..last2,aku pnggil nurse tu,buang mnde alah tu n g toilet...ahhhh...lega cket...hehehehehehe... 


Lpas tu,ade Nurse laki,(xtaw la nurse ke tak,tp laki la...pkai bju putih) amik aku,bawak aku naik krusi roda a.k.a. wica...bawak aku g dftar wad n bwk aku g wad...wad aku wad G2..Faris ngan Syazwan on the way,tp first2 diorang kata sesat...pastu tetibe je mncul dari blakang..hehehe...
Msa smpai kt wad tu,ade sorang nurse tu,cantik sgt,cute..tp aku x nmpak nme dia...tlindung..hehehehe..dia timbang berat n ukur tinggi aku...baru aku tau,berat aku rupanya 70KG n tinggi 173CM...sblm ni aku tmbang n ukur (dkt SACC, pakai mesin yg msuk 20sen tu) berat aku 72KG n tinggi 170Cm..begitu bnyk berat aku turun,n ktinggian aku naik lg 3 cm..hehehehe..
lpas tu,ade sorang doktor india ni,laki,kpala botak licin..mcm biasa amik detail sal aku..tanye macam2..banyak hlai gak ktas kt tgn dia,suma pasal aku,bese la,rase feymes cket kne interview nih...hehehehehe...
pas tu,dia nk amik darah aku..prosedur biasa gak...dia cucuk tgn kanan aku,x jumpa cari pmbuluh darah..dia cucuk 3,4 kali kt tgn aku,tp xde darah...mybe sbb kt PK da cucuk n jd lbam tgn kanan aku,..last2,dia amik kt tgn kiri aku,tmpat cucuk air...spatutnya dia xleh cucuk kt situ,tp tpaksa,nk wt cmne..
aku dtempatkan di katil 27A..
slpas Faris n Syazwan balik...aku rsa terasing..keseorangan....aku ni jnis yg pmalu sikit,kurang bgaul,jadi, aku buat hal sndiri je...huhuhuhu...




Xde tarikh..mknenye spanjang aku berada di wad~


darah aku akan diambil 4 kali shari, iaitu 6 jam skali...hanya Tuhan yg tahu btapa sakitnya kne cucuk ngan Doktor,da la x jumpa cari pmbuluh drah,main cucuk je,sakit taw..huhuhuhu..
seb baik,dktor2 laki pndai cari pmbuluh darah,xde la aku tseksa sgt... Dr Najmi n Dr Alex.. wlaupn sume dktor kt situ sume dktor pelatih je,tp aku amat mnyenangi doktor 2 org ni n ade bbrpe dktor pmpuan (india taw),sbb diorg pndai cari pmbuluh darah...huhuhuhu..
makan kt citu,dlm first bbrp hari,aku xde slera mkn sgt..jd aku mkn sikit2...seb baik Faris de bawak buah n roti msa dtg mlawat..aku mkn mnde tu je...
Hari2 aku dalam wad tu,amatla membosankan sbb aku x leh nk bgerak banyak sgt,x larat weh..jd kje aku,asyk baring je...


mse 15hb Mei,ade sorg pacik baru msuk,katil sblah aku,denggi gak... pd mulanya aku malu2 nk tgur..tp lma2,ok la..sbb pacik tu msra..dia ade sorg isteri yg sgt care..isteri dia dtg tiap2 pagi,bwk papern bhn bacaan,bru la husband dia x boring..dia dtg bwk sup,buah2,mcm2...
aku ade la kawan kt wad tu...jd,aku bual2 ngan pacik tu je la,wlaupn kdg2 je..


hari2 aku disitu amat membosankan ttpi,stlah aku rase sihat2 sikit,aku pn kuar jalan2,g kt Mart kt luar wad..ngan pakai pakaian hospital...agak malu gak...hehehehehe..
aku xyah la bgantung sgt kt Faris tuk blikn barang2 tuk aku..hehehehe


22hb Mei,
aku tlah dibebaskan dari penjara yg bnama WAD G2...huhuhuhu..happy2....tp Faris da blik Penang shari sblom tu,jd dia xdpt dtg amik aku...jd,aku suh la spupu aku yg tggal kt Taman Dato' Harun tu dtg amik...lam tgh hari gitu,baru la dia smpai,slpas aku dpt surat drpd nurse (surat discharge ye,bkn surat cinta,hehehehehe)
Pas tu,ak pn blik la umh spupu aku..(actually anak kpd spupu aku,ak bru tau yg mak dia a.k.a. spupu aku tu da mninggal,mse aku lam wad lg..aku ksian gak tgk dia,da lme da dia mnderita pnyakit saraf,alhamdulillah,siksa dia di dunia ni da berakhir, harap rohnya dicucuri rahmat..al-fatihah..)


p/s::
kepada encik Hamizwan,Ikmar,Mael,Nazmi,Azrin n Arina, mekasih la sebab korang sudi dtg mlawat aku kt hospital..siap bwk buah tgn lg... thanks a lot to Hamizwan sbb bwkkan ku sup ketam,wlaupn agak pedas..huhuhuhu..


x lupa juga kpd encik Faris n Kak Wanda,sbb bnyk bsusah pyah jga msa kt wad...huhuhu,,,maaf la,asyk mnyusahkan akak n Faris je..




anyway, thanks a lot to all..



video


video

3 comments:

You might like this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...